Sådan vil Virtual Reality (VR) påvirke golf i fremtiden

Teknologi har påvirket alle sportsgrene. Det har vi allerede set med online betting og hvordan vi nu kan streame sportsbegivenheder online, når vi fx opretter os med en Bethard bonus hos sport bookmakeren. Men teknologi har ikke kun påvirket hvordan vi kan se golf, men også hvordan vi kan spille golf.

VR-briller har længe været tæt forbundet med computerspil og i lang tid blev de ikke taget seriøst, men pludselig opdagede verden hvordan VR-brillerne kan forbedre vores hverdag. VR-brillerne skaber et kæmpe potentiale for hvordan vi kan spille på anderledes golfbaner, forberede os til turneringer og konstant blive bedre til at spille golf. 

VR-briller i golf 

Den golfbane du har spillet på flere hundrede gange kan pludselig få et nyt look i morgen og et andet look næste uge. Det hele er op til dig, da du kan spille med et par Virtual Reality (VR)-briller hvor verdenen ser anderledes ud. Her kan du spille i en virtuel verden på din vante golfbane, men du behøver ikke engang at forlade hjemmet. 

Virtual Reality virker så realistisk at du kan spille golf hjemme fra din stue. Du kan endda leve dig hundrede procent ind i Thomas Bjørns golfsko, da du kan tage VR-brillerne på og nærmest komme ind i hovedet på Thomas Bjørn, eller sådan vil det i hvert fald føles. Hjemme fra stuen kan du også besøge golf ude i verden. Faktisk har IT-giganten Dell annonceret VR-briller, der giver spillerne mulighed for at spille golf på månen.  

VR-træning af golfspillere

VR-teknologi kan også bruges til at træne golf stjernefrø. VR-brillerne kan blive til et redskab hvor trænerne kan gendanne situationer i 360-grader og her kan golfspillerne opleve deres eget sving på en helt ny måde.

Der er ikke længere ”blot” tale om en 2D video hvor spillerne sætter sig ned med træneren for at se deres sving fra en enkel. Der er tale om et komplet 3D-miljø hvor spillerne får mulighed for at opleve sig selv ved at kigge udefra ind ligesom træneren gør. 

VR-brillerne kan også bruges til en forberedende træning til kommende turneringer. Det kan fx være at en spiller har tilmeldt sig en turnering på en bane de aldrig har gået på før. Takket været VR-brillerne kan spillerne gennemgå banen på samme måde, som hvis han eller hun rent faktisk var der. Det kan især hjælpe med at dulme nerverne, der kan opstå, når man kommer ud i uvante situationer. 

Sidst, men ikke mindst, kan VR-briller muligvis sætte rammerne for en træning med træner og spiller, selv når de to parter ikke er i samme land. Fx kan det være at træneren tager sine VR-briller på i Spanien og spilleren tager VR-brillerne på i England og herefter kan de mødes online på en virtuel golfbane uden at de behøver at være i samme land. 

Robot caddie

Du kan allerede nu investere i en  ”golfvogn”, som er en form for robot caddie. Denne vogn bærer dine golfkøller og den følger dig rundt på banen, mens du går rundt fra hul til hul. Denne robot caddie har en indbygget GPS og derfor kan den analysere banens længde for dig. Du kan endda indtaste målene for hvor langt du skyder med dine forskellige golfkøller og på den måde kan den senere anbefale dig hvilken golfkølle du bør vælge samt hvor hårdt du bør svinge køllen. 

Det eneste denne robot caddie mangler er kunstig intelligens, som kaldes for artificial intelligence (AI) på engelsk. Med kunstig intelligens ville din robot caddie også kunne tale til dig og stille dig spørgsmål og dette kommer sikkert før eller senere i fremtiden.