Det skal du vide om golfregler

Nogle mennesker kan lide at slappe af ved at lytte til musik, lave yoga, spille online på https://bingomaten.dk/ som mange danskere gør eller endda spille golf. Der er dog ikke mange, der ved meget om golf.

Golf blev opfundet helt tilbage i 1527. Der var det sir Robert Maule, som kom op med spillet. Dog blev verdens første regelsæt for golf først offentligt kendt i 1744. Det skete i forbindelse med den verdens første golfturnering i Edinburgh. Siden da har sporten udviklet sig i høj grad, men mange af reglerne er de samme.

Sådan spilles golf

Reglerne for golf fastsætter at det spilles som en runde på 18 huller (eller mindre end det). Det gennemføres på en golfbane hvor spillerne slår til golfbolden med en kølle. I forbindelse med hvert slag er det fastsat at spilleren skal spille på banen, som den findes, og at han eller hun skal spille til golfbolden, som den ligger på banen. 

Det må du spille med

Der er naturligvis også regler for udstyret. Regelsættet fastsætter at golfspillere skal spille med golfbolde og køller. Hver enkelt spiller må ikke have mere end 14 køller, som er en regel, der blandt andet bidrager til fair spil. 

I en golfturnering må deltagerne ikke erstatte køllerne, hvis de bliver beskadiget, eller deltageren mister den. Hvordan kan en golfspiller miste en kølle på banen? Det så vi næsten da Rafael Cabrero Bello ville kaste sin golfkølle op i luften, og den landede i en sø. Heldigvis kunne han hive den op igen.

Point i golf

I golf kaldes point for Stableford point. De udregnes for hvert hul efter en spillers runde. Her udregner du dine point ved at sammenligne antallet af slag med din PAR på det specifikke hul. Her svarer din PAR på et hul til hullets PAR samt det antal slag, som du har brug på hullet. 

Hvis du ender med at have et antal slag, som er lig med din PAR, tildeles du 2 point. Er det tilfældet at dit antal slag er 1 over din PAR, modtager du 1 point. Du får 0 point, hvis dit antal af slag er på 2 eller mere end din PAR. Ender du med at dit antal slag er 1 under din PAR, får du 3 point, hvis det er 2 under, tildeles du 4 point. Er det derimod 3 under din PAR får du 5 point, og får du 4 under din PAR er det 6 point.

Regler for opførsel 

Reglerne for golf fastsætter også hvilken opførsel, der forventes af alle spillerne. De skal blandt andet optræde hæderligt. Det inkluderer blandt andet at følge reglerne for golf, være ærlig og at medregne alle eventuelle strafslag. 

Desuden skal golfspillerne vise hensyn overfor for andre. Ikke alene skal de tage hensyn til andre personers sikkerhed og de må heller ikke forstyrre en modstanders spil. 

Dog skal det siges at der ikke er straf for at overtræde disse regler. Det skal understreges at en komité kan vælge at diskvalificere en spiller, hvis han eller hun har opført sig imod spillets ånd.